voetreflexplus

VoetreflexPlus-therapie richt zich op de gehele mens.
Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans en voelt men zich vitaal en ontspannen. De voeten, maar ook de handen en de oren, zijn een weerspiegeling van de conditie van het lichaam en de emotionele gesteldheid. In de voeten, handen en oren bevinden zich reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel, en met alle organen, gewrichten en spieren.

Door zorgvuldig gedoseerde druk op deze reflexzones uit te oefenen, wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen. De doorbloeding en energiedoorstroming van het lichaam worden via massage optimaal gestimuleerd. Ook kunnen specifieke en wat meer energetisch gerichte behandelingen helpen bij het verwerken van emoties of het loslaten van oude spanning. De VoetreflexPlus-behandeling richt zich, naast de reflexzones, ook op de meridianen. Dit zijn energiebanen in het lichaam die voor vrije stroom van energie zorgen. Door de meridianen mee te nemen in de massages, zorgen we voor optimale mogelijkheden voor het lichaam om het zelfgenezend vermogen aan te boren.

Wanneer er een verstoring optreedt dan heeft een gezond lichaam een groot herstellend vermogen en is het meestal in staat om deze verstoringen zelf op te lossen. Echter, soms kunnen er structurele blokkades optreden waardoor het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Deze blokkades kunnen ontstaan door allerlei oorzaken, zoals stress, werkdruk, verkeerde werkhouding, operaties en/of medicijngebruik, verkeerde voeding en zogenaamde "life events" zoals overlijden of het verbreken van een relatie en psychische problemen. Deze structurele blokkades kunnen tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten ontstaan. Om een specifieke klacht te behandelen, zijn - na een uitgebreide intake - gemiddeld zo'n vijf tot acht behandelingen nodig.

Tijdens een reflexzonebehandeling besteed ik aandacht aan de voeten, onderbenen en knieën. Ook kunnen de handen en armen gemasseerd worden en soms is oorreflexbehandeling een passende manier om een klacht te behandelen of een verstoorde balans op te lossen. Door het bewerken van de reflexzones en meridianen kunnen aanwezige spanningen en blokkades worden opgespoord en weggenomen, waardoor het lichaam weer in balans kan komen en het genezingsproces kan beginnen. De behandelingen worden als zeer ontspannend ervaren. Vooral onze voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje, maar wie eenmaal een goede voetmassage heeft ondergaan, raakt er zomaar aan verslaafd!